Snittar med rödbetssallad och prinskorv

Rolig plockmat till glöggmingel

Sista godingen bland julsnittarna är dessa små rackare. Antingen kan man servera korven i en skål i mitten av tallriken, eller ovanpå rödbetssalladen – fastsatt med en tandpetare. Gör ett kryss i ändarna på varje prisnkorv innan du steker dem så blir de snygga.

Snabb och lättlagad mat

Har man bråttom kan man förstås köpa färdig rödbetssallad, dock är den godaste rödbetssalladen den man gör själv. Då vet man dessutom exakt vad den innehåller, vilket i detta fall är inga konserveringsmedel eller extra tillsatser. Använder man 34-procentig creme fraiche blir det oslagbart gott. Låt den gärna stå till sig någon timme innan den klickas upp.

Julsnittar med rödbetssallad och prinskorv

Cirka 16 st

Snittar med rödbetssallad och prinskorv

2 rödbetor
1 dl creme fraiche
4 skivor fyrkantigt, mörkt bröd
16 prinskorvar
salt, peppar
1/4 gul lök

1. Skala och tärna rödbetorna. Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka rödbetstärningarna mjuka.

2. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda ihop dem med creme fraiche och kryddor. Skär varje brödskiva i fyra och klicka ut rödbetssalladen.

3. Stek prinskorvarna och servera dem i en skål eller lagda ovanpå varje rödbetsklick. Hacka gul lök och strössla över.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.