Soltorkad tomat- och olivcreme

Enkel sås till buffé och aptitretare

Snabblagat och gott i all ära. Den här såsen är utmärkt att ha till en nygrillad köttbit eller som fyllning i en god smördegsinbakning – exempelvis av fläskfilé eller kyckling. Den är också god att klicka ut på crostinis som en liten aptitretare eller att ställa fram vid buffé. Gott och enkelt med en smak av Italien.

För: 4 personer

5 bitar soltorkade tomater
1 dl gröna oliver med pimento
2 dl creme fraiche (34%)
1 msk olivlag
salt, peppar

1. Finstrimla de soltorkade tomaterna och skiva oliverna.

2. Rör ihop crème fraîche med lite av lagen från olivburken. Rör i oliver och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.