Sommarsnittar med rostbiff och potatissallad

Enkla aptitretare till midsommar

Alltså, finns det något godare och somrigare än rostbiff med potatissallad? Ni vet typisk enkel sommarmat som man bara plockar fram och käkar på kvällen. Är man lat köper man till och med potatissalladen. Varför då inte svänga ihop dessa goda ingredienser till super enkla snittar?

Madeleine Landley vintipsDessa sommarsnittar med rostbiff och potatissallad är trevliga aptitretare att servera till sommarfesten och till midsommar. De är enkla att laga och går snabbt att montera ihop. De kräver heller inte fler än 5 ingredienser. Tillsammans med jordgubbarna som är ytterligare en typisk sommaringrediens får man trevliga snittar som passar fint att starta aftonen med. Sötman i jordgubbarna gifter sig fint med de övriga salta smakerna. Har du glutenintoleranta gäster kan tunnbrödet bytas mot exempelvis ett salladsblad eller glutenfritt bröd. Detta glutenfria knäckebröd är också gott att ha som underlag.

Mingelmat till midsommarafton

För att hålla det riktigt enkelt görs detta recept med färdig potatissallad. Observera att vissa potatissallader innehåller konstigt nog tillsatt socker – exempelvis Rydbergs. Skippa gärna dessa då det blir för sött till. Vill du göra egen potatissallad hittar du ett gott recept här. Tänk dock på att mängden till potatissalladen behöver minskas för att bli lagom till receptet nedan. Å andra sidan kanske du vill göra fler snittar, eller ha en potatissallad som står färdig i kylen till något annat.

» Här hittar du fler recept på goda aptitretare

Sommarsnittar med rostbiff och potatissallad

Sommarsnittar med rostbiff och potatissallad

Cirka 15 stycken

2 skivor tunnbröd
100g skivad rostbiff
200g potatissallad
ett knippe gräslök eller 2 salladslökar
250g jordgubbar

  • Skär till lagom stora bitar av tunnbrödet och gör det samma med rostbiffen – de gärna till att den är dubbelvikt.
  • Lägg en skiva rostbiff på varje tunnbrödsbit och klicka på potatissallad. Strössla över strimlad gräslök eller salladslök och dekorera med en jordgubbe.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.