Somriga silltacos med sill

Somriga fredagstacos

Säg det man inte kan lägga på sina tacos. När vi senast åt sill till lunch bestämde jag mig för att prova något nytt – Somriga silltacos med sill. Min familj tyckte det lät skitäckligt och rynkade på näsan. När jag sedan monterade ihop min stiliga sommartaco med sill ville alla prova. Den enda skillnaden är trots bara att man lägger sillunchen i ett tortillabröd, och bröd äter man ju ändå till sin sill, eller hur?

Tacos på svenskt vis

Jag bestämde mig för att göra dessa tacos så enkla som möjligt utan krusiduller, men visst kan man addera vad man känner för – som sagt, säg det man inte kan lägga på sina tacos! Variera med olika sorters sill, olika varianter av lök – såväl färsk hackad som i detta recept, eller picklad rödlök.

Potatisen kan man också tillaga på olika vis och gräddfilen kan man smaksätta med olika örter. Saknar man mer klassiska texmex-smaker är det bara att blanda i dessa. Var lite kreativ och bjud in på somriga tacos på riktigt svenskt vis, eller varför inte variera påsklunchen på innovativt och annorlunda vis?

» Fler recept på ”vanliga” tacos hittar du här

Somriga silltacos med sill

För: 4 personer (2 tacos var)

Somriga silltacos med sill

300g potatis
4 ägg
1/2 kruka gräslök
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
1 burk matjessill
3 dl gräddfil
1 paket små tortillabröd (8 st)
salt, peppar

1. Koka potatisen i en kastrull och äggen i en annan. Finhacka och ha ner i skålar.

2. Hacka gräslök, rödlök och dill fint. Blanda i en skål. Servera allt med matjessill och gräddfil i tortillabröd.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.