Skinkrullar med färskost och friterad kapris

Enkel förrätt till nyår

Skinkrullar med färskost och friterad kapris är en underbar förrätt som är enkel att göra och som passar utmärkt både till helg och fest. Jag har bland annat serverat den här förrätten till nyår och när vi haft trerättersmiddag med vänner. Det allra bästa är att den går att förbereda innan gästerna kommer och sedan bara montera ihop när det är dags att äta.

Mat som går att förbereda

Tillsammans med härligt friterade kapris – vilket är oväntat gott – blir det här en riktigt kul förrätt med både bra syrlighet och sälta. Dessutom är de gudomligt krämiga. Ska du servera en huvudrätt med fisk är denna enkla rätt ett perfekt val att starta middagen med. Under receptet hittar du också ett passande vintips som finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Skinkrullar med färskost och friterad kapris

För: 4 personer

Skinkrullar med färskost och friterad kapris

120g serranoskinka eller prosciutto
100g philadelphia
1 msk creme fraiche (34%)
1/2 citron rivet skal
1 msk citronsaft
0,5 dl kapris
20g rucola
1 msk flytande honung
1 tsk vatten
salt, svartpeppar
balsamico

1. Rör ihop philadelphia med creme fraiche, rivet citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg ut serranoskinka och klicka ut krämen i ena änden. Rulla ihop till rullar. Det blir cirka 2 per portion.

3. Hetta upp olja i en liten kastrull. Lägg i kaprisen och fritera i några minuter eller till den börjar bli brunare på ytan. Låt kaprisen rinna av på ett hushållspapper och strössla sedan ut över rullarna.

4. Rör ihop flytande honung med vatten. Det löser snabbare upp sig om vattnet är ljummet. Blanda honungen med rucolan. Fördela ut en tuss på varje tallrik. lägg upp rullarna och ringla över balsamvinäger Avsluta med ett par drag med pepparkvarnen.

Rekommenderat vin till: Simonsig Chardonnay (2032) 89:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.