Spaghetti bolognese

Snabblagat och enkelt recept

Lagom innan semestern ska börja behöver man tid till att packa och bara fundera över vad man ska göra. Då har man inte riktigt tid att hålla på och fiffla i köket. Jag och sambon vet fortfarande inte vad vi ska hitta på, men vi vet dock att vi ska till landet. Då krävs det väskor och åter väskor med alla prylar man ska ha med sig. Kameran, datorn, kläder och för att inte tala om en stor trunk med alla mina skor. Nåväl, det ska bli grymt skönt med semester, även om jag fortfarande inte har fattat att det snart är dags.

Vin till pastan

Crock PotNär man har ont om tid är det bra med mat som går enkelt att laga och som inte kräver en massa omständiga moment – som denna lättlagade och goda spaghetti Bolognese. En god pasta kräver nästan också ett gott rödvin, så under receptet hittar man ett gott vintips som passar till pastan. Definitionen av

Bolognese i Crock Pot

Köttfärs är egentligen inget som vinner på att långkokas. Däremot blir det hela mycket mustigare och stabilare när det får koka på låg temperatur under lång tid. Bolognese i Crock Pot blir larvigt gott, framför allt om man gör den dagen innan.

Det fina med Crock Poten är just också att man kan laga så mycket i den på en gång, vilket är perfekt när man ska ställa till med kalas och bjuda in vännerna.

Tips på vardagsmat när man har lite tid

Det här är ju en väldigt enkel Bolognese som går fort att svänga ihop, men när allt kommer till kritan måste den ju stå och puttra ett tag innan den blir klar. Är du ute efter en mer snabblagad Spaghetti Bolognese som passar till vardag och när man har ont om tid? Kolla då in detta recept på enkel Spaghetti Bolognese.

Spaghetti Bolognese

För: 8 personer
Tid: 6 timmar
Lägsta temperatur

Spaghetti Bolognese

Spagetti Bolognese:

4 stora vitlöksklyftor
2 stora gula lökar
1 kg köttfärs
1 stor burk skivade champinjoner (ca 230g)
3 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 dl gröna oliver
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
3 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
salt, svartpeppar

Övrigt:

spagetti
parmesanost
färsk basilika

1. Hacka vitlök och gul lök. Ha ner lök och köttfärs i Crock Poten. Om du har tid, stek bryn gärna köttfärsen och löken i en stekpanna innan den hamnar i Crock Poten.

2. Ha ner champinjoner och deras lag, samt krossade tomater, tomatpuré och oliver. Smaka av med socker, vinäger och kryddor. Starta slökokaren och kör den på lägsta temperatur i 6 timmar. Rör gärna om någon gång emellanåt.

3. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Servera Spaghetti Bogognesen med riven parmesanost, färsk basilika och vinet nedan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.