Spaghetti med entrecôte‚ tomat och Karl Johansvamp

Härlig spaghetti passar när som helst

Älskade pasta, jag äter dig alldeles för sällan. Å andra sidan smakar det extra gott när man väl gör det, just för att man äter det så sällan. Idag finns det många olika pastasorter för den som har allergier och andra preferenser. Det tycker jag är himla bra. Särskilt då jag avstår pasta för formens skull. Jag väljer gärna ekologiska linspastan från Kung Markatta, men även pastan från Kungsörnen som görs av 30% bönor är helt okej. Värt att påpeka är att linspastan behöver väldigt mycket salt. När det vankas spaghetti väljer jag dock gammal hederlig pasta som görs av mjöl.

Arla Syrad GräddeDenna spaghetti med entrecôte‚ tomat och Karl Johansvamp blev till då vi hade kylskåpstömning därhemma. Det har blivit ganska mycket av det på den senaste tiden, men det gör inget.

Det är trots allt både kul och utmanande att försöka hitta på med det man har hemma. För det mesta blir det väldigt bra, och ibland måste man handla till något. Här hittar du mer inspirerande recept till resterna.

Enkel vardagsrätt med pasta

Vill du nu också köra en kylskåpstömning kan man egentligen ta vilken sorts kött som helst, samt vilken svampsort man vill och har tillgång till. Det fina med denna maträtt är hur enkel den är att göra och hur få ingredienser den kräver. Det är en riktigt god vardagsrätt helt enkelt. Riv gärna över lite ost på den färdiga pastan. Vill du variera den vanliga parmesanosten kan jag varmt rekommendera pecorino som är strået vassare.

» Sugen på fler pastarecept? Kolla här för mer inspiration.

Spaghetti med entrecôte‚ tomat och Karl Johansvamp

För: 4 personer

Spaghetti med entrecôte‚ tomat och Karl Johansvamp

1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
400-500g entrecôte
20g torkad karl johansvamp
3 tomater
3 dl syrad grädde
1 dl vatten
1/4 kruka basilika
salt, peppar, chiliflakes, torkad oregano

Tillbehör:

300g spaghetti
svartpeppar
pecorino-ost

1. Hacka gul lök och låt den mjukna i smör i en stekpanna med hög kant. Finhacka vitlök och ha i när löken mjuknat. Ansa och strimla entrecôten, ha ner i pannan och vänd runt till den fått lite färg.

2. Dela karl johansvampen och tomaterna till lagom bitar och ha ner i pannan. Stek cirka 2-3 minuter under omrörning och slå sedan på den syrade grädden. Skölj ur grädd-tetran med vattnet och ha ner i pannan. Krydda ordentligt och repa i färsk basilika.

3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Servera med svartpeppar och riven pecorino.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.