Spenat- och fetaostpaj

Enkelt recept på vegetarisk paj

Funderar du på vad ni ska äta till middag? Den här pajen med spenat och fetaost sparar både tid och energi. Den är också enkel att göra vilket är perfekt om man inte är sugen på att stå och slava i köket. Dessutom är den vegetarisk och full av god smak och vitaminer. Till och med sambon som i vanliga fall brukar knorra så fort det är fryst, hackad spenat i maten, gjorde två tummar upp och tog en portion till.

Gör din egen pajdeg – eller inte

Man kan förstås göra egen pajdeg om man så vill, men för att hålla det enkelt är det här receptet med färdig pajdeg. Tillsammans med fetaosten blir det kanongott. Bättre vardagsmiddag än den här pajen får nästan man leta efter.

Spenat- och fetaostpaj

För: 4 personer
Temperatur: 225°
Tid: 30 minuter

Spenat- och fetaostpaj

600g fryst spenat
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 dl vitt vin
15 cm purjolök
3 ägg
1,5 dl grädde
200g fetaost
salt, peppar, oregano
1 rulle smördeg

1. Hetta upp en stekpanna med smör och pressa i vitlök och klicka i sambal oelek. Tina spenaten, ha ner den i pannan och låt fräsa några minuter. Häll på vinet, ha ner strimlad purjolök och kryddor. Fräs spenaten till vätskan börjar försvinna (ca 5 min).

2. Smöra en ugnsfast pajform med olja och platta ut smördegen i den. Förgrädda skalet i 225° i 5 minuter.

3. Vispa ihop ägg, grädde och smulad fetaost. Vänd ner spenaten i äggstanningen och rör ihop. Slå i fyllningen i pajskalet och grädda i 225° i 30 minuter. Låt pajen stå till sig några minuter innan servering. Servera med en enkel sallad med äppelcidervinäger.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.