Stekt blomkålssallad

Gott tillbehör till grillat

Ännu ett gott tillbehör till det grillade är stekt blomkålssallad. Denna sallad är enkel att göra och tillagas i stekpannan. Den blir matig och mättande tack vare bönor och frön. Gör salladen i förväg och ta med ut till grillen eller till picknicken. Servera med kycklingbiffar och ört-creme fraiche.

Perfekt till lunchlådan

Smidiga och enkla sommarrätter är perfekt den här tiden på året då man vill komma ut och vara i solen. Dock bör det poängteras att den funkar precis lika bra året runt – till goda kötträtter på hösten och till fräscha fiskrätter på våren. Gör man mycket är den perfekt att fylla matlådan med och komplettera med lite kyckling eller tonfisk.

Stekt blomkålssallad med bönor

För: 4 personer

Stekt blomkålssallad

smör
1 vitlöksklyfta
250g champinjoner
1,5 dl solrosfrön
500g blomkål
1,5 dl solrosfrön
100g haricots verts
100g sockerärtor
1 burk svarta bönor
salt, peppar, lökpulver

1. Smält en stor klick smör i en stekpanna tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Skiva champinjonerna och låt dessa fräsa upp i vitlökssmöret. Dela blomkålen till mindre träd och ha ner i pannan. När blomkålet börjat få färg, ha ner snoppade haricots verts och sockerärtor. Ha ner solrosfröna på slutet och låt dem steka med någon minut.

2. Skölj de svarta bönorna och blanda med de stekta grönsakerna. Smaka av med salt, peppar och lökpulver.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.