Strimlad asiatisk lövbiff med kål och nudlar

Vad kan man laga av lövbiff?

Lövbiff är inget jag köper särskilt ofta. När jag väl gör det är det oftast för att använda till rullader eller liknande. Men man får inte låta sig luras, för lövbiff funkar till både det ena och det andra, som detta recept på strimlad asiatisk lövbiff med kål och nudlar. En annan anledning till att jag sällan köper lövbiff är för att min sambo tycker att det är som en skosula. Gissa om han fick ta tillbaka sina ord denna gång.

Jag brukar först steka lövbiffen riktigt varmt och ganska hastigt i pannan så att den först får yta. Sedan drar jag ner temperaturen på pannan riktigt lågt och låter den sista värmen göra köttet mört. Hittills har det funkat varje gång och köttet blir mört och fint.

Enkel vardagsmat med asiatiska smaker

Lövbiffen strimlar jag och marinerar med goda asiatiska smaker. Sedan serverar jag köttet med nudlar och stekt råkost. När det kommer till råkosten kan man ta det man är sugen på. Jag tog vitkål, grönkål, purjolök och morötter. Även rödkål, spetskål, brysselkål och diverse andra rotsaker och lök funkar fint att byta mot. På toppen strör jag över skivad chili, rostad lök, sweet chilisås, saltade jordnötter, svarta sesamfrön oh srirachamajonnäs.

» Här hittar du fler recept med asiatiska influencer

Strimlad asiatisk lövbiff med kål och nudlar

Strimlad asiatisk lövbiff med kål och nudlar

För: 4 personer

Asiatisk lövbiff:

4 msk kinesisk soja
2 msk sambal oelek
1,5 msk brunt farinsocker
2 msk sesamolja
2 msk äppelcidervinäger
4 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
600g lövbiff av innanlår

Råkost:

400g vitkål
100g grönkål
20 cm purjolök
3 morötter (ca 300g)
salt, peppar
225g udonnudlar

Srirachamajjo:

1 msk srirachasås
0,5 dl majonnäs

Tillbehör:

1 grön chili
rostad lök
sweet chilisås
saltade jordnötter
svarta sesamfrön

  • Rör ihop soja, sambal oelek, brunt farinsocker, sesamolja och äppelcidervinäger med finhackad vitlök och riven ingefära. Strimla lövbiffen på längden till ca 1 cm bred strimlor. Lägg strimlorna i marinaden i kylen under dagen.
  • Strimla vitkål och hacka grönkålen. Skiva purjolöken och skär morötterna till smala stavar med kniv, på en mandolin eller med en julienneskärare. Värm olja i en stekpanna och lägg i alla grönsaker. Stek på medeltemperatur tills den mjuknat. Salta och peppra. Koka nudlarna enligt förpackningen. Blanda med de stekta grönsakerna.
  • Rör ihop srirachasås med majonnäs. Ta med srirachasås om du vill ha den hetare och mindre om den ska vara mildare.
  • Lägg lövbiffstrimlorna och marinaden i en varm panna och stek i några minuter tills köttet är tillagat.
  • Strö över sesamfrön vid servering. Servera med hackad eller skivad grön chili, rostad lök, sweet chilisås och jordnötter.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.