Superenkel pasta med paprika, champinjoner och crème fraiche

Enkel vardagsmat

Ibland är en riktigt enkel middagsrätt allt man behöver. Då passar det med en superenkel pasta med paprika, champinjoner och crème fraiche. Denna Pasta gjörde jag ofta när jag var yngre. Jag kan egentligen inte ta kredd för det ursprungliga receptet, för der var en kollega som brukade göra den på luncherna på jobbet. Jag har ändrat lite i receptet och idag får jag ljuva minnen av den tiden så fort jag äter denna rätt.

Man skulle kunna säga att denna enkla pasta är ett bra grundrecept. Man kan nämligen variera det med extra ingredienser, om man tycker att det är för enkelt? Men hur? Lägg till en elle flera av ingredienserna nedan.

5 sätt att variera pastan på:

– Bacon
– Kidneybönor
– Gul lök
– Zucchini
– Kallrökt lax

Spara baconfettet

Ett tips är att steka champinjoner och paprika i baconfett, om man har sådant på lager. Då blir den naturligtvis inte köttfri, men är det inte målet heller gör det inget. När jag stekt bacon silar jag alltid av fettet i en burk och förvarar i kylen. Fettet håller hur länge som helst och är perfekt att använda till stekning istället för smör. Tack vare den rökiga och salta smaken adderar det god smak till det man steker.

» Här hittar du fler recept på goda pastarätter

Superenkel pasta med paprika, champinjoner och crème fraiche

Superenkel pasta med paprika, champinjoner och crème fraiche

För: 4 personer

450g färska champinjoner
1 stor röd paprika
vitlökspulver
1 burk crème fraiche Paprika & Chili (2 dl)
2–3 dl naturell crème fraiche
1 dl kokvatten från pastan
300g penne rigate
salt

  • Gnugga champinjonerna rena och skär bort den jordiga delen på foten. Skiva champinjonerna. Kärna ur och strimla paprikan i halvcentimeters breda strimlor.
  • Hetta upp olja i en stor stekpanna och ha ner champinjonerna. Låt dem stekas tills de börjar mjukna och få lite färg. Pudra över ett varv vitlökspulver och lite salt. Ha ner paprikan med champinjonerna och stek allt tills det mjuknat. Salta ett varv.
  • Koka pastan under tiden enligt anvisningen på förpackningen. Slå av kokvattnet från pastan men spara 1 deciliter.
  • Rör i de två crème fraicherna och låt allt puttra ihop. Slå på lite av kokvattnet från pastan så såsen blir lite tunnare. Blanda ner pastan i såsen och servera med nymalen svartpeppar.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.