Superenkla korvsnittar med tomat och basilika

Enkla snittar och aptitretare

Vad sägs om superenkla korvsnittar med tomat och basilika? Hemma hos oss brukar vi ofta starta igång lördagsmiddagen med några enkla snittar, eller amuser som vi så fint kallar dem. En Amuse Bouche är som en lite munsbit med något gott där man får en försmak av vad som komma skall. Det är helt enkelt en liten aptitretare som man antingen äter med händer eller bestick. Fransmännen uttalar det amyz booch, men vi brukar tönta oss och kalla det amus. Varför vi egentligen gjorde det minns jag inte, men det var antagligen för att vi hörde någon uttala det fel och tyckte det var kul.

Till midsommar, sommarfesten eller kräftskivan

Dessa superenkla korvsnittar med tomat och basilika passar bra att servera som aptitretare, snittar, amuser eller vad du vill tänkas kalla dem. De är lätta att göra och kräver bara tre ingredienser och tandpetare. Plocka ihop dem och avnjut till en öl eller ett glas bubbel, förslagsvis när middagen ligger och göttar sig på grillen. Jag tycker också de passar bra till fest, exempelvis till midsommar, sommarfesten eller kräftskivan.

Superenkla korvsnittar med tomat och basilika

Cirka 20 stycken

Superenkla korvsnittar med tomat och basilika

1 paket kryddig korv, ex chorizo (300g)
250g cocktailtomater i olika färger
1 kruka basilika
tandpetare eller cocktailpinnar

1. Skiva korven i cirka 1,5 centimeters tjocka skivor. Stek i stekpanna så den får yta.

2. Rada upp korvskivorna, lägg på ett basilikablad, toppa med en cocktailtomat och spetsa med en tandpetare. Räcker inte tomaterna till han man halvera dem.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.