Supergröt

Supergröt med hallon och blåbär

Supergröt med äppeltärningar och kanel

Supergröt med nötter och jordgubssylt

Jag har en fröladdad gröt som jag alltid käkar innan jag går och tränar. Man blir mätt och belåten och kommer igång. Dessutom har den lite mer smak och tuggmotstånd än en gammal hederlig havregrynsgröt. Ofta gör jag en stor sats som jag förvarar i en burk, sedan är det bara att ta lite av den, blanda ihop med vatten och köra i micron. Superenkelt, jättegott och den perfekta starten på en dag som kräver mycket energi.

Ca: 8-10 portioner

6 dl havregryn
1 msk kruskakli
1/2 dl linfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1/ dl sesamfrön
socker, salt

1. Blanda ihop alla frö- och grynsorterna och förvara i en burk (gärna svalt så att det inte härsknar).

2. Ha ner 1,5 dl av grötmixen i en tallrik. Slå på ca 1-2 dl vatten och rör om. Ställ in i micron och kör på högsta effekt i 1 minut. Tag ut och rör om (verkar det torrt, fyll på med lite mer vatten). Ställ sedan tillbaka i micron och kör ytterligare 1 minut. Servera exempelvis med något av de goda toppingtipsen nedan.

Tips på 3 goda gröttoppningar:
Blåhär och hallon, eller andra valfria bär
Tärnat äpple och kanel
Jordgubssylt och nötter


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.