Halloumibiffar med varm champinjonsallad

God och smakrik vardagsmat

När vädret är tråkigt är det bra med mat kan lagas inomhus – gärna lite matigare och rustikare sådan. Dessa halloumibiffar med ljummen champinjonsallad är något av det bästa jag gjort – kanske för att jag tycker så mycket om halloumi. Biffarna är av modell större och fylls med färsk habanero, halloumi och äpple. Till det serveras en råkostsallad på fräscha, rivna grönsaker samt en varm sallad med rödbetor och champinjoner.

HalloumibiffarVarm champinjonsalladHalloumibiffar

Roligt vardagsrecept

Ännu en gång en rätt som är både LCHF och Gi-inspirerad samt helt glutenfri. Jag tycker det passar utmärkt som matlåda då biffarna bara blir ännu bättre efter någon dag. Och hur tråkigt är det inte med tillbehör som saggar till sig? Ja, det slipper man i denna.

Det som jag tycker är lite extra kul med biffarna att de påminner om sköldpaddorna i Super Mario, därför kallar vi dem också för Super Mario-biffar. Det kan du också göra när du vill göra det lite roligare för barnen.

Halloumifyllda biffar med ljummen champinjonsallad

För: 4 personer

Halloumibiffar med varm champinjonsallad

Ljummen champinjonsallad:

500g rödbetor
250g champinjoner
1 burk kikärtor
salt, peppar, oregano

Halloumibiffar:

1 kg köttfärs
3 ägg
1/2 rött äpple
1 röd lök
1/2 färsk habanero
250g halloumi (1 bit)
4 vitlöksklyftor
salt, peppar

Råkostsallad:

1 gurka
3 morötter
100g fänkål
70g rucola

Tillbehör:

Condimento Bianco
gräddfil

1. Skala och tärna rödbetorna. Koka upp saltat vatten och koka rödbetorna mjuka (ca 20-30 minuter).

2. Dela champinjonerna i fjärdedelar och fräs i smör och kryddor. Skölj kikärtorna och blanda ihop tillsammans med champinjoner och rödbetor. Smula över oregano och krydda.

3. Blanda ihop köttfärs och ägg tillsammans med hackad rödlök, äpple, habanero och halloumi. Pressa i vitlök samt krydda och arbeta sedan ihop färsen hastigt. Lägg ut bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Forma färsen till biffar och placera ut på bakplåtspappret. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter i 250°C.

4. Riv gurka och morot på de stora hålen på ett rivjärn. Pressa ur överflödigt vatten ur gurkrivet. Tunnstrimla fänkålet och blanda ihop med rivet samt rucola. Servera med Condimeto Bianco på råkostsalladen samt en klick gräddfil.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.