Svamp- och köttfärspaj

Smaskig variant på svamppaj med köttfärs. Perfekt att laga till och hiva in i kylen om det blir något över. Den blir ju bara godare om den får stå till sig. Sedan kan man plocka fram en bit och ta till lunch. Kör gärna en sallad till med lite vinäger.

För: 4 personer

Pajfyllning:

500g köttfärs
5 dl blandsvamp
1 tsk sambal oelek
1 gul lök

Deg:

125g smör
2 dl dinkelmjöl med fullkorn
1 dl grahamsmjöl
2-3 msk vatten
2 tsk salt

Stanning:

3 ägg
100g färskost (typ Philadelphia)
3 dl grädde
salt, peppar, oregano

1. Stek svampen i smör tillsammans med kryddor. När vätskan reducerats, ha ner köttfärs och hackad lök och stek den med sambal oelek och pressad vitlök.

2. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 125° i 10 minuter.

3. Vispa ihop ägg med färskost, grädde och kryddor. Fördela ut blandningen på pajbottnen. Häll på stanningen. Grädda i 225° i 25-35 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.