Enkel och lättlagad höstmat

Jag älskar att plocka svamp, och det godaste och enklaste man kan laga måste väl ändå vara svampmackor. Ni vet, frasigt bröd med smörstekt nyplockad svamp och sedan lite vad man är sugen på. Just till dessa mackor blev jag sugen på lax och pepparrot – och visst blev det gott! Pepparrot och lax är en oslagbar kombination, och här, på en oliv-ciabatta med svamp till blir det gudomligt!

Recept på svampmackor

När vi ändå är inne på svamptemat kan vi lika gärna riva av ett lass med goda svampmackor. Det är ju trots allt höst och säsong att mumsa god svamp. Lät inte detta gott nog måste du även spana in receptet på svampmackor med serrano och Västerbottensost och svampmackor med brie och salami. Söker du på ”svamp” uppe till höger hittar du ännu fler recept med svamp.

Svampmacka med lax och pepparrot

För: 4 personer

Svampmacka med lax och pepparrot

4 skivor gravad lax
200g stekt svamp
1/4 schalottenlök
20g rucola
75g pepparrotsost
1 ciabatta
salt, peppar, timjan, vitlökspulver

1. Fräs svampen med smör i en stekpanna, då vätskan börjar reduceras lägg i löken. Klipp persilja över och krydda.

2. Skär upp fyra brödskivor. Lägg en skiva lax i botten. Lägg sedan på lite rucola och fortsätt med den stekta svampen. Krydda och toppa med några klickar pepparrotsost. Ställ i ugn i ca 225° i ca 8-13 minuter.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.