Svamptarteletter

Mingelmat med svamp

Bjud in vännerna och laga något gott! De här små svamppajerna är utmärkta att fixa på hötskanten när man varit ute och fyndat svamp i skogen. Svamppaj är otroligt gott, men man behöver ju trots allt inte alltid servera en stor paj. De här tarteletterna är utmärkta små munsbitar som gästerna kan hålla i handen med en servett – typisk ”finger food”. Ställ fram dem till buffén, bjud på till minglet med ett glas rödvin, eller servera som förrätt med en liten sallad.

» Fler recept på aptitretare och mingelmat hittar du här.

Minipajer med svamp

Jag är verkligen förtjust i svamp. Jag tycker det är underbart när hösten kommer och man kan sticka ut och plocka. Jag och min mamma ger oss alltid ut och vi har förstås våra ställen där vi vet att det finns svamp. Ibland hittar vi nya ställen och då brukar jag lägga in dem i telefonen. hurdå undrar du kanske nu?

Goda maträtter med svamp

Jag kör en app som heter Svampguiden. Den är verkligen kanon eftersom man kan märka ut sina ställen på en karta och sedan lätt hitta tillbaka till dem. För den som inte har full koll på alla sorters svampar finns också bilder och information om olika svampar. Det är helt enkelt som en svampbok i telefonen med smarta extrafeatures.

» Fler goda recept med svamp hittar du här.

Svamptarteletter

Små svamppajer i portionsform

Som man ser på bilden ovan använde jag en silikonform när jag gjorde dessa. Då är de enkla att få ut och bränner inte fast. Denna form beställde jag från H.W. Larsen i Danmark Frakten härifrån är ganska dyr men priserna är så låga att det är värt det. Självklart finns det butiker i Sverige som har liknande silikonformar.

Svamptarteletter – Minipajer med svamp

Cirka 12-15 stycken
Tid: 25-30 minuter
Temperatur: 200°

Svamptarteletter

1 liter färsk blandsvamp
1 röd lök
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk hackad bladpersilja
salt, svartpeppar, vitlökspulver
1 rulle smördeg

1. Stek svamp, hackad gul lök och pressad vitlök i smör.

2. Vispa ihop ägg och grädde med salt, peppar och hackad persilja.

3. Smöra pajformar om cirka 10 centimeter i diameter. Fördela ut pajdegen över pajformarna och fyll med svamp och äggstanning. Grädda i 200°C i cirka 25-30 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.