Den här röran kan man antingen ha som tillbehör vid en taco-middag eller exempelvis äta till ris som en vegetarisk rätt.

1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1/2 rött apple
1 tsk äppelvidervinäger
1 dl majs
1 burk svarta bönor
1/2 röd paprika
2 msk pumpafrön
10 skivor inlagd smörgåsgurka
salt, peppar, oregano, timjan

1. Hetta upp olja i en kastrull och pressa i vitlök. Hacka lök och äpple och blanda i. Låt mjukna i kastrullen på mediumvärme.

2. Skölj av svarta bönorna och majsen och häll ner i kastrullen. Strimla gurka och paprika och blanda ner. Blanda ner vinäger och pumpafrön.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.