Tantröra på finn crisp

Enkla snittar med Finn Crisp

Ska du ha fest och bjuda på lite enkla aptitretare att mumsa på innan maten? Dessa små snittar passar bra både till fördrinken såväl som att duka upp vid en buffé. Rör ihop ingredienserna till röran och ställ dem svalt. När gästerna kommer kan den klickas upp och serveras. Tänk på att Finn Crisp som används i det här receptet lätt suger åt sig fukten från röran och blir mjuka.

Glutenfritt alternativ

Klicka alltså inte på den för tidigt. Man kan också använda exempelvis kavring eller annat mörkt bröd så som Rallarhalvor. Är du glutenintolerant passar dessa glutenfria och goda kikärtspoletter bra som bröd.

Snabblagade aptitretare

Världens godaste tantröra gör man på chilisardeller och lägger upp på Finn Crisp. Jag är helt beroende av Finn Crisp. Det är så gott att äta som det är, med en skiva ost – eller som här – med en god röra på. Sardellerna kommer från Foglia och är inlagda med chili – galet goda. Några extra ben kan man behöva rycka. I alla fall gjorde jag det eftersom jag är lite känslig mot småben. Hackar man väl lär de dock bli obetydliga.

Enkla snittar: Tantröra på Finn Crisp

Cirka 30 bitar

Tantröra på finn crisp

2 ägg
2 msk klippt dill
1/2 röd lök
20g sardeller
1 dl creme fraiche
peppar, vitlökspulver
10 skivor Finn Crisp

1. Koka äggen hårdkokta. Hacka lök, sardeller och dill. Rör ihop allt tillsammans med creme fraiche och kryddor. Ställ kallt.

2. Bryt varje Finn Crisp till tre bitar. Klicka ut röran på bitarna och servera.

» Fler recept med:

,

,

,

Enkla snittar: Tantröra på Finn Crisp är går fort att fixa och kan även göras glutenfria. Servera som aptitretare eller plockmat.