Texmexsoppa med falukorv

Enkel vardagssoppa

Dags att damma av en gammal klassiker som är enkel att laga. Vad sägs om denna barnvänliga texmexsoppa med falukorv? En matig soppa passar alltid fint eftersom man kan göra mycket av det och servera med goda tillbehör. Denna soppa är fylld med falukorv, morötter, kikärtor och blomkål. Smaksättningen smakar ungefär som tacokrydda tack vare spiskummin, malen koriander och rökt paprikapulver.

Mat som barn gillar

Denna texmexsoppa med falukorv går snabbt och laga och är ett mer smakrikt sätt att servera den vanliga, trötta korvsoppan. Det är helt enkelt en lite mer familjevänlig soppa som passar när man vill laga mycket mat på ett enkelt vis. Ja, nu gillar och ogillar alla barn förstås olika saker.

Kanske gillar de inte kikärtor. Då skippar man dem (kikärtorna alltså, inte barnen) eller byter mot exempelvis en burk blandade bönor som man låter koka ner lite hårdare. Då kan man också minska på mängden majsstärkelse eftersom bönorna adderar simmighet. Gillar inte barnen blomkål kan man byta mot exempelvis makaroner eller potatis. Den som inte gillar hetta i maten skippar den gröna chilin eller tar lite mindre.

» Här hittar du recept på fler goda soppor

Texmexsoppa med falukorv

För: 4 personer

Texmexsoppa med falukorv

Texmexsoppa:

600g falukorv
3 morötter
10 cm purjolök
500g blomkål
1 burk kikärtor
8 dl vatten
3 dl grädde
2 msk grönsaksfond
2-3 msk majsstärkelse
1 grön chili
1 msk spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
salt, peppar

Tillbehör:

creme fraiche
bröd

  • Smält smör i en kastrull och ha ner tärnad falukorv. Låt korven fräsa under omrörning så den får yta. Skiva morötter och purjolök och skär ner blomkålen till mindre träd. Ha ner i kastrullen tillsammans med kikärtorna. Slå sedan på vatten, grädde och grönsaksfond.
  • Låt allt puttra ihop 1-2 minuter och rör sedan i majsstärkelsen. Ta lite vartefter och red till lagom kon
  • Ha i skivad grön chili och smaka av med kryddor. Låt soppan puttra ihop under lock cirka 10-15 minuter. Servera med en klick creme fraiche, färsk koriander och bröd till.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.