Burgare finns i otalet smaker, former och utföranden. Inget går förstås upp emot en smaskig och flottig sak ifrån Donken, men då det lagas hemma ska det gärna varieras och provas nya tillbehör och smaker. Här är en hälsosammare variant med tonfisk. Inte den på burk alltså…

Tonfisken:
2 tonfiskfiléer
1/2 tsk äppelcicdervinäger
1 tsk sambal olek
1 vitlöksklyfta

salt, peppar, grillkrydda, persillade, timjan
1 tsk soja
1 tsk skånsk senap

2 träspett
1 näve rucola
1 näve röd mangoldsallad
1 plommontomat
ett par skivor saltgurka
1/2 gul lök
2 bitar 2-delat mörkt bröd

Guacamole:
2 avocados
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
salt, peppar, spiskummin

Svart bönsalsa:
2 dl svarta bönor
4 msk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, persillade

1. Lägg ut tonfiskfiléerna på en tallrik. Rör ihop skånsk senap, vinäger, sambal olek och soja. Krydda och pressa i vitlök. Pensla in fil+eerna i röra och låt ligga i kylen i gärna ett par timmar.

2. Mixa de svarta bönorna lite snabbt. Blanda med pressad vitlök, kryddor och creme fraiche.

3. Lägg ut underdelarna av bröden på tallrikarna och bred på ett tjockt lager svart bönsalsa.

4. Skölj rucola och mangold och låt rinna av.

5. Stek tonfiskfiléerna ca 3 min per sida.

5. Lägg salladen på bönröran och fisken ovanpå det.

7. Mosa avocadon och blanda med kryddor och pressad citron. Klicka på ovanpå fisken. Servera med fefferonis.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.