Snabbfixade wraps med tonfisk

När man är ute och aktiverar sig på sportlovet finns det inte alltid goda maträtter att tillgå i kringliggande restauranger. Då är det utmärkt att svänga ihop sin egna mat och ta med i matsäcken – mat som kan ätas kall och som är mättande och god.

Enkel mat till sportlovet

Dessa enkla wraps med tonfiskröra lagas av tonfisk på burk. Brödet är tunnbröd, men självklart kan man använda tortillabröd eller fylla pitabröd med röran. Då är det bara att ta med röran i en matlåda och skeda upp. Tillsammans med lök, soltorkade tomater och majs blir tonfiskröran riktigt smaskig och slinker ner hos de flesta fiskskeptikerna.

Wraps med tonfiskröra

För: 4 personer

Tonfiskfullkornswraps

1/2 gul lök
4 bitar soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
2 burkar tonfisk i vatten
2 dl creme fraiche (34%)
1 dl majs
1 dl gröna burkärtor
1 tsk senap
1 msk tomatpuré
1 msk sweetchilisås
salt, peppar, grillkrydda, oregano

Tillbehör:

tomat
sallad
tunnbröd

1. Strimla gul lök och soltorkade tomater. Ha ner i en bunke tillsammans med pressad vitlök.

2. Låt tonfisken rinna av och häll ner i bunken tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med kryddor.

3. Lägg ut ett tunnbröd. Lägg ett salladsblad på brödet och skivad, färsk tomat. Klicka ut röran och rulla ihop brödet. Rulla in tonfikwrappen i aluminiumfolie om de ska med ut.

Wraps med tonfiskröra är enkelt och nyttigt. Dessa går snabbt att göra och passar att ta med på picknick eller som matsäck på sportlovet.