Lasagne med tonfisk

Lasagne för den som tränar

Denna tonfisklasagne är en uppdaterad variant av lasagne – i alla fall hemma hos oss. Den är också perfekt för den som tränar och vill ha bra protein och kolhydrater. Vill man variera det hela kan man välja lasagneplattor med smak eller med fullkorn. Den blir väldigt god och är lyxig att ställa fram på fredagskvällen. Laga den gärna i förväg så hinner den stå till sig och bli ännu godare. Det är ju då smakerna kommer till sin rätt.

Tonfisklasagne

Jag varierade tonfisken genom att ta en burk med tonfisk i vatten och en i olja. Tonfisk i vatten är lite torrare medan den i olja av naturliga skäl är fetare. Därför kändes det som en bra kompromiss att ta en av varje. Gott blev det i alla fall. Förvånad blev jag också att sambon gillade den.

» Här hittar du fler goda recept på lasagne.

Lasagne med tonfisk

För: 4-6 personer
Temperatur: 225°

Tonfisklasagne

Bechamelsås:

1 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
2,5 dl grädde
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
salt, peppar

Tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 tsk sambal oelek

Fyllning:

1 zucchini (á 300g)
150g mozzarella
2 burkar tonfisk (á 170g)
10 bitar soltorkade tomater
0,5 dl kapris
2 grillade paprikor
1 paket färska lasagneplattor
salt, peppar, oregano

1. Hetta upp smör i en kastrull och vispa ner mjöl och mjölk. Rör ner grädde och ägg och pressa i vitlök. Ha sedan i riven ost och kryddor. Vispa ihop allt och ställ åt sidan.

2. Pressa vitlök och rör ihop med sambal oelek, krossade tomater och hackad lök.

3. Skiva upp zucchinin, mozzarella och häll av vätskan från tonfisken. Varva alla ingredienser med lasagneplattor, bechamelsås och krossade tomater i en ugnsfast form. Ställ in i 225° i 20 minuter. Sänk sedan värmen till 200° och låt lasagnen stå inne ytterligare 20 minuter.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.