Tonfisk är ingen hit! Eller, eller det? Jag hävdar att jag kan tillaga en skosula, och samma gäller för tonfisk. Tonfisk är jättetråkigt, men med rätt kombination av kryddor och tillbehör blir det smaskens. Här är en smalare variant av paj och tonfisk. Det kan bara bli sant!

100g smör
3 dl dinkelmjöl
1/5 dl vatten

3 burkar tonfisk i vatten
1 salladslök
1 broccolibukett
1 tomat
1/2 gul lök
100g philadelphia light
1/2 röd paprika
2 ägg
1dl mjölk
1 tsk sambal olek
3 vitlöksklyftor
timjan, salt, peppar, persilja, oregano, italiensk salladskrydda

1. Blanda ingredienserna till pajbottnen. Förgrädda i 10-15 min.

2. Koka broccolin med vitlök, salt och peppar i ca 3 min.

3. Blanda med alla övriga ingredienser i en bunke.

4. Lägg blandningen i formen. In i ugn i 25 min i 250°.

5. Servera med en sallad med äppelcidervinäger.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.