Tonfiskwraps med bönor och avokado

Mat till picknick och sportlov

Idag är det tortillawraps som gäller. Relativt enkelt att fixa, bara man förbereder det hela. Dessa tonfiskwraps med bönor och avokado är smidiga att ha med sig när man ska ut på picknick, eller när man behöver något gott och mättande med sig ut på sportlovet. Jag väljer nästan alltid tonfisk när vi ska ha med oss smidig mat i bilen när man är ute och reser. Dels för att det känns hälsosamt och gott, men också för att jag drar mig för att ta in på någon vägkrog. De serverar så mycket skräpmat på såna ställen som lagas på usla råvaror. Då packar jag hellre en termos med kaffe och goda wraps som man kan käka på en mysig rastplats.

Goda wraps med tonfisk

Vill man nu servera dessa wraps som vanlig middag går det också precis lika bra. Är du kanske den som i vanliga fall steker på köttfärs med färdig tacomix, skivar upp lite gurka och tomat och sedan lite såser på det? Då är det kanske dags att prova något nytt? Fräs på lite bönor och rör ihop tonfiskröran. Servera med tillbehören och njut. Jättegott, och inte ett dugg svårare är den gamla hederliga köttfärsen. Servera som helgmiddag eller på fredagen när det ska mysas i soffan.

» Här hittar du recept på fler goda wraps

Tonfiskwraps med bönor och avokado

För: 4-6 personer

Tonfiskwraps med bönor och avokado

Tonfiskröra:

2 burkar tonfisk i olja
1 dl creme fraiche
1/2 lime
malen spiskummin, oregano, vitlökspulver
salt, peppar

Bönröra:

1/2 burk kidneybönor
1/2 burk svarta bönor
1 röd lök
1 röd chilifrukt
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 grön paprika
2 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1/2 lime
1 knippe färsk bladpersilja
salt, peppar

Chunky Guacamole:

2 avokado
1 tomat
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, malen spiskummin, koriander

Tillbehör:

chunky salsa
gräddfil
jalapeños
tortillabröd
majs

1. Häll av oljan ifrån tonfisken. Rör ihop tonfisken med creme fraiche och pressad lime. Smaka av med kryddor.

2. Skölj bönorna i ett durkslag och hacka löken. Kärna ur chili och paprika och strimla dem. Hetta upp en panna med lite smör och ha i lök, chili och paprika. Då löken mjuknat, ha i bönor, sweet chilisås, pressad vitlök och vinäger. Pressa över lime och klipp i persilja. Smaka av med salt och peppar.

3. Dela avokadon och skeda ut innehållet. Mosa det slarvigt och rör ihop med tärnad tomat samt pressad vitlök och kryddor.

4. Servera med chunky salsa (färdig på burk), gräddfil, jalapeños och majs. Lägg upp allt på ett tortillabröd, vik in ena änden och rulla ihop.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.