Tonfiskwraps med keso och ägg

Enkla wraps med tonfisk

Dessa tonfiskwraps med keso och ägg är nyttiga och perfekta att ha med sig som matsäck när man ska ut på picknick. Vi brukar ofta göra dessa wraps om vi behöver matsäck med oss i bilen när vi ska åka någonstans. Man kanske inte alltid har lust att stanna och köpa mat någonstans och då är det perfekt tat hala fram dessa goda wraps. Att de dessutom är enkla att göra gör ju inte saken sämre.

Wrapsen gör jag med en massa goda nyttigheter så som ägg, turkisk yoghurt och keso. För lite extra fett och smak har jag även lite majonnäs. Förutom såsen har jag i hackad tomat, salladslök, majs, solrosskott och soltorkade tomater. De soltorkade tomaterna ger en fin sötma och syra till det hela medan majsen adderar krisp och sötma.

» Här hittar du fler goda recept på olika wraps

Tonfiskwraps med keso och ägg

Tonfiskwraps med keso och ägg

För: 4 personer

2 kokta ägg
1–1,5 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 dl keso
0,5 tsk senap
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1 salladslök
1 näve solrosskott
5 bitar soltorkade tomater
1/2 liten burk majs (à 140g)
1 burk tonfisk i vatten
timjan, persilja, oregano, italiensk salladskrydda
salt, peppar
4 salladsblad
4 tunnbröd

  • Koka äggen och tärna dem.
  • Blanda turkisk yoghurt med majonnäs, keso, senap, sambal oelek och pressad vitlök.
  • Hacka tomat och skiva salladslök. Grovhacka solrosskotten och strimla de soltorkade tomaterna. Slå av vattnet från majsen och tonfisken. Blanda allt med såsen, majsen och tonfisken. Smaka av med kryddorna.
  • Lägg ett salladsblad på varje tunnbröd. Klicka upp röran, rulla ihop och paketera med folie.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.