Tortillawraps med kyckling och fetahummus

Enkla wraps med kyckling

Bjud på goda och lättlagade wraps till buffén. De är enkla att göra och går åt i en rykande takt. Paketerar man in dem i lite folie blir de också perfekta att ta med ut som massäck. Varför inte när det är dags att bege sig ut på svampplockning?

Minitortillabröd

Tortillawraps med kyckling och fetahummus

God plockmat till fest och buffé

Jag älskar att shoppa, framför allt skor. Hemma har jag runt 700 par som trängs under sängen, på hyllor, i skåp och i källaren – de är verkligen överallt! Ganska nyligen insåg jag att jag måste rensa upp – både bland mina skor och kläder. Jag menar, när man rotar lite i en låda och inser att man har tre ungefär likadana skor och fem likadana klänningar så måste man skärpa till sig.

Min mamma är en riktig samlare. Själv tycker jag att det blir som en belastning att ha för mycket saker och är rädd för att bli som hon (i övrigt är hon förstås toppen). Dessutom, har man så mycket kläder att man inte ens kommer åt det man vill ha utan att starta en klädlavin, då får man tvinga sig själv att rensa ur…

Vad ska man bjuda på?

Förra veckan ordnade jag alltså en kväll hemma hos mig där mina tjejkompisar fick komma över och rota i alla kläd- och skopåsar som jag hade rensat ut (7 sopsäckar!). Till det bjöd jag på hemmagjorda wraps och de tog med sig vin. Självklart hade jag korkat upp en flaska av mitt favoritvin för tillfället; Puteus. Ett mycket prisvärt vin som alla visade sig tycka var gott.

Under kvällen bjöd jag på två varianter. Här hittar du receptet på den andra sorten: Wraps med tunnbröd, bacon och coleslaw.

Tortillawraps fyllda med kyckling, hummus och feta

Antal: 8 st

Tortillawraps med kyckling och fetahummus

2 kycklingfiléer
2 dl kikärtor
150 fetaost
1 msk grovhackad, färsk koriander
1 dl creme fraiche
6 torkade, mjuka fikon
8 salladsblad
1 paket minitortillabröd
salt, peppar, spiskummin

1. Genomstek kycklingfiléerna med valfria kryddor. Låt svalna en aning och strimla sedan upp till långa strimlor.

2. Mosa kikärtor med en potatismosare och blanda ihop med smulad fetaost, hackad, färsk koriander och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och spiskummin.

3. Strimla upp fikonen. Lägg ut wrapsen, lägg på ett salladsblad och sedan innehållet på mitten av tortillabrödet. Tänk på att inte lägga någon längre ner än två tredjedelar av brödet eftersom underkanten ska vikas upp. Vik sedan ihop brödet. Börja med att vika upp nederkanten och sedan sidorna.

Rekommenderat vin till: Puteus Riserva (nr 7582) – 87:-

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.