Lax på bädd av bönor avocado och spenat

Hälsosam träningsmat

Det här är en riktig superrätt för kroppen; lax och avocado är nyttigt och rika på bra fetter. Använder man dessutom linfröolja får man i sig extra omega-3 utöver den som finns i fisken. I kombination med järnrik spenat samt proteinrika, vita bönor får man en perfekt rätt när man vill äta lite hälsosammare och eventuellt tränar.

Saknas dig något? Servera förslagsvis med kokt potatis eller pasta.

För: 4 personer
Temperatur: 200°

Bönsallad:
2 burkar stora vita bönor
1 vitlöksklyfta
2 msk linfröolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk klippt, färsk persilja
1 msk hackad, färsk timjan
75g färsk bladspenat
4 avocado
1 röd lök
1 lime
salt, peppar

Lax:
4 styckfrysta laxfiléer (a 125g styck)
salt, peppar, chilipulver, persillade

1. Rör ihop linfröolja och äppelcidervinäger med pressad vitlök, färska örter, samt salt och peppar. Blanda med sköljda bönor.

2. Ringla lite olja i en ugnsfast form, lägg ner laxfiléerna och krydda. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter i 200°.

3. Fördela ut bladspenat över tallrikarna. Tärna avocado, finstrimla rödlök och fördela ut det samt bönorna ovanpå spenaten. Toppa med laxen, pressa över lime och krydda ett varv. Saknas dig något? Servera förslagsvis med kokt potatis eller pasta.

» Fler recept med:

,

,

,

,

,

Lax är nyttigt och rikt på omega-3. I kombination med järnrik spenat och proteinrika, vita bönor så blir det här en riktigt hälsosam rätt.