Tryfflade ostkuber med sesamfrön

Madeleine Landley

Världens enklaste aptitretare

De senaste dagarna har vi varit på lantstället och bara tagit det lugnt. Ja okej, min definition av att ta det lugnt är att gå upp fem på morgonen, jobba lite och sedan jogga en mil. Därefter går eftermiddagen åt till att ta det lugnt. Det fina med att jobba på tidigt på morgonen är att mina slöa medmänniskor ligger och sover. Då kan man jobba i lugn och ro utan att någon vill pladdra sönder öronen på en.

På eftermiddagen blir det ett glas rosé eller sangria i solen – och det är just där som förtugget kommer in. Man vill ju gärna ha något att tugga på till fördrinken eller vinet, och om man inte vill hålla sig till lite nötter eller andra snacks, är dessa små ostpinnar lätta att göra.

Snabbfixat tips till fördrinken

Tanken var från början att de skulle göras med svarta sesamfrön och chiliflakes. Eftersom jag inte fick tag i något av det fick det bli vad som fanns. Gott blev det i alla fall – till Sangria i vårt fall. Enligt rykte ska det bli fint väder till kvällen, så vi håller väl tummarna för det va? Dessa enkla aptitretare passar både den som inte tål gluten eller om man är laktovegetarian. Ett mer snabblagat och lättfixat snacks går knappast att hitta.

Kolla också in de enkla aptitretarna lufttorkad skinka och jordgubbar. Detta är en oväntat trevlig kombination som förvånar många. Varför ska man alltid ha jordgubben i glaset?

Kryddiga ostkuber med sesamfrön

Cirka 36-40 st

Tryfflade ostkuber med sesamfrön

1 msk chilipulver
1 tsk tryffelolja
2 msk extra virgin olivolja
2-4 msk sesamfrön
200g fyrkantig ost (ex Wästgöta Kloster)
tandpetare

1. Rör ihop oljorna tillsammans med chilipulvret. Låt dra ca 10 minuter.

2. Skär osten till små kuber och pensla med oljan. Stick i en tandpetare i varje kub och rulla dem sedan i sesamfröna.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.