Wraps med tunnbröd, bacon och coleslaw

Enkel mat till buffé och picknick

Bjud på goda och lättlagade wraps till buffén. De är enkla att göra och går åt i en rykande takt. Paketerar man in dem i lite folie blir de också perfekta att ta med ut som massäck. Varför inte när det är dags att bege sig ut på svampplockning?

Här kommer den andra varianten av wraps som jag bjöd tjejerna på. Första varianten, Tortillawraps med kyckling och fetahummus, hittar du här.

Wraps med tunnbröd, bacon och coleslaw

Antal: 8 st

Tunnbrödswraps med bacon och coleslaw

Coleslaw:
2 dl finstrimlat vitkål
1 morot
1 salladslök
1 msk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk sweet chilisås
1,5 dl creme fraiche
salt, peppar

Fyllning:
2 paket bacon
1 paket runda tunnbröd
100g brytbönor
1/2 rött äpple
1 röd paprika

1. Strimla upp vitkål och salladslök samt riv moroten på de stora hålen på ett rivjärn. Koka upp en kastrull med saltat vatten, tag av från plattan och lägg ner grönsakerna under ca 10 minuter. Rör ihop creme fraiche och senap med vinäger, sweet chilisås och kryddor. Häll över grönsakerna i ett durkslag, skölj i kallt vatten och krama sedan ut vätskan. Blanda ihop allt och ställ svalt.

2. Stek baconen så att de blir lagom knapriga. Låt rinna av på ett hushållspapper.

3. Koka upp saltat vatten och koka bönorna på låg värme ca 5-7 minuter.

4. Strimla upp paprika och äpple. Lägg ut tunnbröden fördela ut innehållet i mitten. Tänk på att inte lägga någon längre ner än två tredjedelar av brödet eftersom underkanten ska vikas upp. Klicka ut coleslawen och vik sedan ihop brödet. Börja med att vika upp nederkanten och sedan sidorna.

Rekommenderat vin till: Puteus Riserva (nr 7582) 89:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.