Det sägs att fisk gör en smart. Men inte nog med det så gör fisk dig smal. Ja, en sanning med modifikation förstås, men med rätt tillbehör och utan flottiga paneringar så blir du både smart, smal och snygg ;)

4 fiskfiléer (förslagsvis havsflundra)
1 tsk flytande smör
2 msk färsk koriander
1 tsk sambal oelek
salt, peppar, vitlökspulver
2 dl frysta räkor

1. Hacka koriander och rör ihop med smör och sambal oelek.

2. Lägg folie i en ugnsfast form. Lägg ut fiskfiléerna och bred på röran. Krydda och ha i ugn i 225° i ca 20 minuter. (Observera att detta kan variera beroende på fiskens tjocklek. Tag ut och kolla med jämna mellanrum.)

3. Skala räkorna och strössla över vid servering. Servera med en god sallad och ångkokta grönsaker.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.