Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

Sallad är perfekt till grillat

Kan man få för mycket recept på sallader den här tiden på året? Frågar du mig så är svaret nej. Sallad är ett utmärkt tillbehör som kan fixas i förväg och sedan ställas fram till det grillade. Gör salladen på morgonen och ställ den i kylen. Sedan är det bara att lägga något gott på grillen på kvällen och ställa fram salladen tillsammans med någon god sås.

På sommaren brukar jag passa på att använda både melon och persikor i salladerna eftersom de är i säsong nu. Att ha någon fräsch och söt frukt i salladen blir riktigt gott och gifter sig utmärkt sill sältan i köttet.

Typisk sommarmat

Denna vattenmelonsallad med fetaost och mynta är enkel och god. Den innehåller både sälta från fetaosten och sötma från vattenmelonen. Tillsammans med de knapriga nötterna, den krämiga avokadon och den krispiga löken och gurkan blir den en riktigt härlig sallad. Självklart måste den inte serveras uteslutande till grillat. Den passar också bra till kallskuret. Exempelvis rostbiff eller skivad skinka. Den är också fantastisk till grillad flankstek som man marinerat i citrus och sedan serverar med srirachamajjo.

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

För: 4 personer som tillbehör

Vattenmelonsallad med fetaost och mynta

1 dl skållade mandlar, caschewnötter eller marconamandlar
15 cm gurka
1 avokado
1/2 rödlök
700g vattenmelon
150g fetaost
några kvistar grönmynta
1 nypa salt

  • Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna så de får lite yta.
  • Halvera gurkan och skrapa loss kärnhuset med en liten sked. Skiva gurkan till centimetertjocka skivor. Tärna avokadon och skär rödlöken till smala klyftor. Skär loss skalet från vattenmelonen och tärna melonköttet.
  • Varva allt i en skål med bitar av fetaost och myntablad. Salta ett varv.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.