Vegetarisk pytt med vildris

Vegetarisk till middag

Vegetarisk pytt med vildris är väldigt enkelt att göra och visade sig också bli väldigt god. Steker man grönsakerna i ordentligt med smör blir det härlig smak. Se också till att inte steka dem för länge så att de blir för mjuka. Sladdriga grönsaker blir ingen lyckligare av. Majs blir väldigt gott när man steker den eftersom den då blir lite segare som på majskolv. Stek i mjölkfritt smör eller olja för att få receptet veganskt.

Vad är vildris?

Till grönsakspytten är det en mix av ris och vildris. Vildris är faktiskt inte något ris utan kornen från ett gräs som växer i vatten. Jag är larvigt förtjust i vildris då det ger lite tuggig karaktär på det hela. Färdiga mixar av olika rissorter och vildris finns att köpa i butik.

Vegetarisk pytt med vildris

För: 4 personer

VegetVegetarisk pytt med vildris

Vegetarisk fräs med vildris:

1 broccolihuvud (250g)
3 morötter
1 liten zucchini
100g vitkål
10 cm purjolök
1 burk majs
salt, peppar
3 dl vildrismix

1. Koka vildrisblandningen enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.

2. Dela broccolin till mindre träd. Koka upp en kastrull med vatten och lyft av den från plattan när vattnet kokat upp. Lägg i broccolin och låt den ligga i vattnet cirka 4 minuter.

3. Skär morötterna till korta stavar och zucchinin till kvartar. Strimla purjolök och vitkål. Smält en stor klick smör i en varm panna och ha ner alla grönsakerna och broccolin (välj mjölkfritt smör eller olja för veganskt). Salta och peppra och stek i ca 8-10 minuter. Servera med vildrismixen.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.