Vegetarisk Lasagne

Godaste vegetariska lasagnen

Fyll korgen med goda grönsaker och testa denna goda lasagne. Min vegetariska lasagne är en älskad klassiker i familjen, och traditionsenligt ska den lagas den under sommarsemestern. Alla hjälper oftast till att hacka grönsaker och göra såser, och på så vis går det lekande lätt. Jag föredrar faktiskt vegetarisk lasagne då det känns lite fräschare. Dessutom kan man ha i vilka grönsaker man vill och som man tycker om.

Krämig pastarätt till Buffé

Var inte rädd för att krydda ordentligt, för en lasagne måste ha ordentligt med italienska örter för att få pricken över i. Den här räcker till riktigt många och är perfekt när man ska bjuda in till fest. Å andra sidan skadar det aldrig med lite matlådor till veckans luncher. Vill man ha gräddigare konsistens byter man lite av mjölken i bechamelsåsen mot grädde.

» Här finns fler goda recept på lasagne.

Vegetarisk Lasagne

Vegetarisk Lasagne

För: 8-10 personer
Temperatur: 225°

Tomatsås:

2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 msk äppelcidervinäger
3 burkar krossade tomater (á 400g)
1 tsk socker
salt, peppar, timjan, oregano

400g fryst bladspenat
8 stora champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 broccolihuvud
3 morötter
1 zucchini
10 bitar soltorkade tomater
1 dl gröna oliver
1 dl kapris
salt, svartpeppar

Bechamelsås:

100g smör
0,75 dl mjöl
8 dl mjölk
2 ägg
1 dl riven ost
salt, vitpeppar, lökpulver

200g mozzarella
150g fetaost
1 paket lasagneplattor

1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad gul lök och vitlök. När löken blivit genomskinlig, ha i vinäger och krossade tomater. Smula i timjan och oregano, samt salta och peppra. Låt puttra på mediumvärme under lock i cirka 5 minuter.

2. Fräs spenat och skivade champinjoner i smör tillsammans med salt, peppar och pressad vitlök. Hacka broccoli, morot, zucchini och soltorkade tomater. Ha ner grönsakerna och den frästa spenaten i tomatsåsen. Blanda ner halverade oliver samt kapris och smaka av med kryddor. Låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.

3. Smält smör i en kastrull. Sikta i mjölet och vispa ihop med mjölk och ägg. Ha i riven ost och rör ihop.

4. Olja en stor ugnsfast form. Varva röd sås, lasagneplattor, bechamelsås samt skivad mozzarella och smulad fetaost. Grädda i ugn i 225° i 30-40 minuter.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.