Krämig vegetarisk pasta med broccoli, paprika och champinjoner

Utmärkt vardagsmat – Pasta!

Vissa dagar är såna då man är så trött man knappt orkar ta av sig ytterkläderna och hasa in i köket och öppna kylen. Det är såna dagar det är perfekt att laga något enkelt – som en krämig vegetarisk pasta med broccoli, paprika och champinjoner. Hemma hos oss undviker vi färdigmat och gärna även halvfabrikat, i alla fall i den mån det går. Det betyder att man under trötta dagar får göra som Kajsa Warg (påstods säga) och ta vad man har.

Hacka och blanda de grönsaker du hittar i kylen och be sambon köpa lite färskpasta på vägen hem – sen är middagen klar! I detta fall tycker jag det är helt ok med ett halvfabrikat i form av färskpastan. Vet du inte vilka grönsaker du ska ta kan du naturligtvis också, för enkelhetens skull, följa detta recept. Denna pastarätt är ovo- och lakto-vegetarisk. Använder du äggfri pasta blir den naturligtvis bara lakto-vegetarisk.

» Här hittar du fler goda pastarecept

Krämig vegetarisk pasta med broccoli, paprika och champinjoner

Krämig vegetarisk pasta med broccoli, paprika och champinjoner

För: 4 personer

1 broccolihuvud
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten burk champinjoner (140g)
1 msk torr vermouth
1 msk grönsaksfond
3 dl grädde
1 msk maizenaredning
salt, peppar
1 förpackning fylld färskpasta

1. Dela broccolin till mindre bitar och låt den sjuda cirka 5 minuter i saltat vatten.

2. Hacka gul lök och paprika. Fräs upp smör och en pressad vitlöksklyfta i stekpanna. Ha ner paprika, lök och champinjoner och stek tills löken mjuknat.

3. Slå på Vermouth och fond. Skjut innehållet lite åt sidan och vispa sedan i maizena och grädde. Fräs allt under omrörning ett par minuter. Smaka av med kryddor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med den kokta pastan. För extra lyx, riv ost på toppen eller strössla över tärnad mozzarella. Servera med några extra drag på pepparkvarnen.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.