Vegetarisk pasta

Enkel och vegetarisk pasta

Emellanåt lagar jag en riktigt god pasta hemma i det Landleyska köket. Vi äter som bekant inte vita spannmål utan fokuserar på en Low Carb-kost där vi istället satsar på kött och grönsaker – som denna Zucchinipasta med köttfärssås. De tillfällen vi äter pasta är således oftast efter ett hårt träningspass eller om man varit ute och svirat kvällen innan och behöver lite bulk-föda. När det lagas pasta är den oftast vegetariskt. Det känns på något vis mycket fräschare.

Kom i form med enkla recept

Jag läste någonstans att om man vill hålla formen så ska man plocka bort en del ur kostcirkeln. Det kan ha varit Anna Skipper som sa det, men hur som helst lät det ganska vettigt. Äter man vegetariskt tar man naturligtvis bort köttet och äter bara spannmål och grönsaker. Äter man LC tar man bort de vita spannmålen och äter bara kött och grönsaker. För att bli mätt äter man även baljväxter – inom båda varianterna.

» Flera Low Carb-recept hittar du här.

Vegetarisk pasta med zucchini och soltorkade tomater

Den här pastan är i varje fall fylld med goda italienska smaker. Och tro’t eller ej, men jag fick till och med en grönsakshatande vän att äta den, och han tyckte till och med att den var god! Vilken succé. Troligtvis har han aldrig fått i sig så mycket grönsaker under hela sitt liv.

» Fler vegetariska recept hittar du här.

Vegetarisk pasta

För: 6-8 personer

Vegetarisk pasta

1 aubergine
1 zucchini
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 burk kidneybönor
40g rucola
100g cocktailtomater
1 dl kalamataoliver
5 bitar soltorkade tomater
1 dl solrosfrön
0,5 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
salt, peppar, oregano

500g spaghetti (modell tjockare)
parmesanost

1. Skala auberginen och skiva upp den samt zucchinin till halvmånar. Hetta upp en panna med lite smör och två pressade vitlöksklyftor och ha ner zucchini och auberginen. Stek på låg värme tillsammans med salt, peppar och vitlökspulver grönsakerna mjuknat. Ös över i en skål.

2. Hacka två vitlöksklyftor och röd lök och fräs detta i stekpannan till löken mjuknat. Skölj kidneybönor och rucola, och halvera cocktailtomaterna – ha ner det samt kalamataoliver och strimlade, soltorkade tomater tillsammans med de stekta grönsakerna.

3. Rosta solrosfröna i en het panna tillsammans med lite salt och en skvätt olja. Rör runt så att de inte bränns. När de börjar knäppa är de klara.

4. Koka pastan och häll sedan av vattnet. Vänd ner alla grönsakerna, krydda och ringla sedan över balsamvinäger och olja. Vänd runt och servera med riven parmesan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.