Vegetarisk soppa

God soppa innan pannkakorna

Soppa är underskattat att ha till middag. Det går enkelt att göra och är gott och mättande. Soppan kan man toppa med olika saker och till det hela kan man ha en bit bröd eller nygräddade pannkakor efteråt.

Jag brukar ofta göra extra mycket soppa så det räcker till fler middagar. Därefter kan man addera nya ingredienser och kryddor till soppan för att variera den. Exempelvis hade vi i ångkokt lax, nyskalade kräftstjärtar och dill andra dagen vi åt den.

Enkel vardagsmat som kan varieras

För att få lite tjockare konsistens hade jag i en burk kikärtor som jag mixade ner. Det tillför också lite mer protein, mineraler och fibrer. Jag hade också i lite majsredning för att binda ihop det hela, men med det gör man som man vill. Majsredning är glutenfritt, men tål man gluten går det lika bra med vanligt vetemjöl eller Maizena.

» Recept på pannkakor hittar du här.

Vegetarisk soppa

För: 4 personer

Vegetarisk soppa

1,2 liter vatten
1 msk grönsaksbuljong
500g rotselleri
3 morötter
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärtor
1 msk chiliflagor
1 tsk majsstärkelse
salt, peppar, rökt paprikapulver

1. Koka upp vatten med biljong i en kastrull. Skala rotselleri och morötter och skär till mindre bitar. Hacka gul lök och vitlök och ha ner. Låt koka i cirka 20 minuter eller till de mjuknat.

2. Skölj kikärtorna och ha ner i grytan. Mixa till en slät smet med mixerstav. Rör i chiliflagor, redning och övriga kryddor. Ställ tillbaka på plattan och låt det koka ihop. Späd eventuellt med vatten för lösare konsistens.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.