Vegetariska biffar med kidney- och sojabönor

Vegetariskt till middag

Visst kan man äta vegetariskt oavsett dag. En av mina favoriter när det ska lagas vegetariskt är biffar av bönor, linser eller kikärtor. Det blir både mättande och gott – och det är faktiskt inte så svårt som man kan tro.

När bönsmeten blir för lös brukar jag ha i lite majsstärkelse för att binda ihop det hela. Majsstärkelse är som bekant glutenfritt och gör att även glutenintoleranta kan äta dess biffar. Visst kan man lika gärna ta vetemjöl eller potatisstärkelse om man så vill och tål.

Så gör man bönbiffar

Klicka i smeten i pannan, skopa ihop den så den blir runt med hjälp av stekspaden och vänd dem sedan när de börjar bli fasta. har man några favoritbönor kan man byta mot dessa. Svarta bönor adderar kul färg och kikärtor adderar en nötigare smak.

» Fler recept på vegetariska biffar finns här.

Servera bönbiffarna med en matig sallad. Några förslag är en matvetesallad (obs inte glutenfritt), en krämig brysselkålssallad med fräst fänkål eller en belugalinssallad.

Vegetariska biffar med kidney- och sojabönor

För: 4 personer

Vegetariska biffar med kidney- och sojabönor

1 burk sojabönor
1 burk kidneybönor
3 ägg
2 msk majsstärkelse
10 cm purjolök
1/2 kruka koriander
salt, peppar, lökpulver, spiskummin, vitlökspulver

1. Skölj sojabönor och kidneybönor. Mixa bönorna tillsammans med ägg och majsstärkelse.

2. Finstrimla purjolök och ha ner den samt klippt koriander i bönröran.

3. Smält smör i en stekpanna och klicka i cirka 1 deciliter per biff. Forma med hjälp av stekspaden till biffar. Stek dem så de får lite yta på båda sidorna.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.