Vegetariska biffar till buffé
Det är kul hur många olika varianter man kan göra på biffar med vegetariskt innehåll. Under min vegetariska vecka har det gjorts biffar av allt möjligt – och oj vad gott det blir.
Enkel vardagsmat
De här biffarna är fyllda med potatis och bönor. Det blir både mättande och gott. Tillsammans med den smakrika champinjonsalladen får man en riktigt god middag.
Det jag gillar med det här receptet är att det är så enkelt att laga. Det är trots allt ganska enkelt att tjoffa ihop allt i en bunke och sedan steka på. Gör man extra mycket är det också smidigt att ha i kylen och plocka fram när man blir hungrig. På så vid kan mah ha biffarna både vid picknick och till lunch.
Ska man ha buffé med en massa gäster är det också bra att ha ett vegetariskt inslag på buffébordet. Tillsammans med lime- och koriandercreme i detta recept blir det en riktigt god kombo.
Vegetariska biffar med potatis och bönor
Vegetariska biffar med potatis och bönor:
400g potatis
1 tetra blandade bönor (400g)
1 tetra kidneybönor (400g)
3 ägg
salt, peppar
2 salladslökar
1/2 kruka koriander
Sallad med rostad majs:
250g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 burk majs
1 broccolihuvud (250g)
1 dl pumpafrön
3 msk balsamico
1. Skala och dela potatisen till mindre bitar. Koka i saltat vatten cirka 10 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen slarvigt med en potatismosare.
2. Skölj bönorna och ha ner i en mixer tillsammans med ägg och kryddor. Kör till en slät smet och blanda sedan med potatisen, finskivad salladslök och koriander. Hetta upp en panna med smör och klicka upp lagom stora biffar. Stek dem gyllene på båda sidor.
3. Skölj champinjonerna och skär dem i fyra. Fräs upp smör och vitlök i en stekpanna och fräs på svampen till den fått fin färg. Skrapa av i en skål och stek sedan majsen till den skrumpnat en aning. Dela broccolin till mindre träd och sjuden den i saltat vatten ca 5 minuter. Blanda allt med pumpafrön och ringla över balsamico.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Hej landleyskok! Jag har ALDRIG blivit besviken när jag lagat mat efter ngt av dina vegetariska recept. Aldrig! Men snälla – kan dom komma i bokform snart! Jag ber.
Hälsningar Gunnäl
Hej Gunnäl.
Tack! Vad roligt att höra. Det är nästan lite lustigt, för i höst kommer min nya bok; Vegomat – Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog. Den kommer att innehålla 50 stycken ovo-vegetariska, lakto-vegetariska och veganska recept. Du får hålla utkik :D
Mvh
Madeleine
Trevlig blogg med många spännande vegetariska rätter som jag ska prova.
Hälsningar Lena
Det står inget om att ”potatisplättarna” skall stekas vilket jag antar att de skall göras
Hej Åke.
Jajjemen, det stämmer bra att de ska stekas.
Mvh
Madeleine