Vegetariska Quesadillas

Två sorters vegetariska quesadillas

Jag tycker nästan att det är godast med vegetariskt innehåll i quesadillas. Det känns på något vis fräschast. Är man helt anti vegetariskt så kan man blanda i lite kyckling, serrano eller salami. Så här lagom till helgen är det gott med en plockmeny att smaska på i godan ro och dricka lite gott vin till. Just nu när det är Melodifestival-tider burkar vi ofta laga plock och käka på under tv-sändningen. Då hamnar inte så mycket fokus på ätningen.

Här kommer i alla fall två vegetariska varianter att ha antingen till plock, buffé eller varför inte lunch? Enkelt och snabblagat.

Quesadillas med rucola och svarta oliver

Ca: 16 tårtbitar

Vegetariska Quesadillas

4 mjuka tortillabröd
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
250g mozzarella
30g rucola
1/2 gul lök
1/2 dl svarta oliver
färsk timjan
salt, peppar

1. Rör ihop pressad vitlök och sambal oelek och bred ut ett tunnt lager på två av tortillabröden. Skiva upp mozzarellan och lägg ut ovanpå. Strössla över tunt klyftad gul lök och halverade oliver. Avsluta med några kvistar färsk timjan och rucola. Krydda och lägg sedan på ett tortillabröd ovanpå allt och pressa ihop.

2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek quesadillan ca 1-2 minuter per sida. Pressa ihop lite under stekningen så att de hålls ihop ordentligt av mozzarellan. Tag ur pannan och låt svalna lite. Skär upp varje till 8 bitar.

Quesadillas med soltorkade tomater

Ca: 16 tårtbitar

Vegetariska Quesadillas

4 mjuka tortillabröd
8 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
250g mozzarella
salt, peppar, oregano, chilipulver

1. Lägg upp två tortillabröd. Finstrimla soltorkare tomateroch lök och strössla ut över tortillabrödet. Skiva upp mozzarellan och fördela ut ovanpå. Krydda och lägg sedan på ett tortillabröd ovanpå och pressa ihop.

2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek quesadillan ca 1-2 minuter per sida. Pressa ihop lite under stekningen så att de hålls ihop ordentligt av mozzarellan. Tag ur pannan och låt svalna lite. Skär upp varje till 8 bitar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.