Vegetariska wraps med champinjon- och bönröra

Vegetariska aptitretare till nyårsafton

När man ska fest måste man tänka på alla. Någon kanske är glutenintolerant, någon är allergisk mot laktos. Sedan är förstås också någon vegetarian. Idag finns det nästan lite för många allergier och preferenser att ta hänsyn till, men ändå måste man vara rättvis och tänka på alla.

Laktos- och glutenfritt

Dessa vegetariska wraps med champinjon- och bönröra passar alla de tre ovan – de är nämligen köttfria, glutenfria och laktosfria. Det hela wrappas in i salladsblad som adderar krisp till dig mumsiga bönröran inuti. Dessvärre finns ingen kategori här i min blogg för laktosfria recept – jag lagar helt enkelt väldigt mycket med mjölkprodukter. Däremot finns en kategori med glutenfria recept. Är du på jakt just efter glutenfria recept till nyår kan du använda dig av receptgeneratorn för att söka mer specifika recept. Smidigt va?

» Kolla också in dessa 18 tips på aptitretare till nyår

Vegetariska wraps med champinjon- och bönröra

Cirka 12-14 stycken

Vegetariska wraps med champinjon- och bönröra

250g färska champinjoner
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
3 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
1 tetra svarta bönor
1 msk äppelcidervinäger *
0,5 dl olivolja
salt, svartpeppar, oregano, rökt paprikapulver, chilipulver
hjärtsallad/gemsallad eller isbergssallad
tandpetare

1. Gnugga champinjonerna rena och tärna dem smått. Hacka gul lök, vitlök och paprika. Smält ordentligt med smör i en stekpanna och ha ner champinjonerna. Låt dessa stekas till vätskan reducerats. Ha ner gul lök, vitlök och paprika och stek till allt fått färg och löken mjuknat. Ha ner solrosfröna och stek ytterligare några minuter under omrörning.

2. Häll över det stekta i en skål och blanda med sköljda bönor, äppelcidervinäger, olivolja och kryddor.

3. Skär salladen till lagom bitar så de kan svepas ihop som strutar – eller lägg ut bladen som skålar om det är hjärtsalladsblad. Skeda i röran, svep ihop salladsbladen och fäst med tandpetare. Servera som skålar om hjärtsalladsblad.

*För diabetesanpassat, byt äppelcidervinäger mot citronsaft.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.