Vegetarisk pappardelle med kantareller

Gott och krämigt pastarecept

Dags för lättlagat. Julmat, nyårsmat, plockmat – själv känner jag att jag behöver klämma in något enkelt och snabbfixat. Pasta tycker jag är godast i vegetariskt utförande. En helt vanlig spaghetti med tomatsås, ricotta och lite champinjoner är kanon. Dessvärre hade vi inget av det hemma – mer än krossade tomater. Då fick det helt enkelt bli en ”man tager vad man haver-pasta”.

I frysen fanns höstens kantareller och i kylen kunde man fynda både zucchini, purjolök och morötter. Det visade sig bli en av de godaste pastorna jag har gjort – å andra sidan, tycker man inte så varje gång eftersom pasta är så sjukt gott? Fler recept på pasta finns här.

Vegetarisk pappardelle med kantareller

För: 4 personer

Vegetarisk pappardelle med kantareller

2 vitlöksklyftor
2 morötter
150g hackad, fryst spenat
2 dl stekta kantareller (ca 200g)
20 cm purjolök
1 mellanstor zucchini
10 bitar soltorkade tomater
1 msk äppelcidervinäger
1 burk krossade tomater
1 dl creme fraiche
salt, peppar

400g pappardelle
parmesanost
olivolja med tryffelsmak

1. Smält smör i en vid kastrull. Hacka vitlök och morötter och ha ner i pannan tillsammans med hackad spenat och kantareller.

2. Låt det fräsa upp och hacka under tiden purjolök, zucchini och soltorkade tomater och ha ner i kastrullen. Låt allt puttra ihop och ha sedan ner vinäger, krossade tomater, creme fraiche och kryddor. Låt det puttra ihop ca 8-10 minuter.

3. Koka pappardellen i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och ha ner pastan i pastasåsen. Rör ihop och servera med riven parmesan, några drag på pepparkvarnen och några stänk olivolja med tryffelsmak.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Vila på all festmat och slappa med en vegetarisk pappardelle med kantareller – enkelt och lättlagat.