Vegetarisk pappardelle med kantareller

Gott och krämigt pastarecept

Dags för lättlagat. Julmat, nyårsmat, plockmat – själv känner jag att jag behöver klämma in något enkelt och snabbfixat. Pasta tycker jag är godast i vegetariskt utförande. En helt vanlig spaghetti med tomatsås, ricotta och lite champinjoner är kanon. Dessvärre hade vi inget av det hemma – mer än krossade tomater. Då fick det helt enkelt bli en ”man tager vad man haver-pasta”.

I frysen fanns höstens kantareller och i kylen kunde man fynda både zucchini, purjolök och morötter. Det visade sig bli en av de godaste pastorna jag har gjort – å andra sidan, tycker man inte så varje gång eftersom pasta är så sjukt gott? Fler recept på pasta finns här.

Vegetarisk pappardelle med kantareller

För: 4 personer

Vegetarisk pappardelle med kantareller

2 vitlöksklyftor
2 morötter
150g hackad, fryst spenat
2 dl stekta kantareller (ca 200g)
20 cm purjolök
1 mellanstor zucchini
10 bitar soltorkade tomater
1 msk äppelcidervinäger
1 burk krossade tomater
1 dl creme fraiche
salt, peppar

400g pappardelle
parmesanost
olivolja med tryffelsmak

1. Smält smör i en vid kastrull. Hacka vitlök och morötter och ha ner i pannan tillsammans med hackad spenat och kantareller.

2. Låt det fräsa upp och hacka under tiden purjolök, zucchini och soltorkade tomater och ha ner i kastrullen. Låt allt puttra ihop och ha sedan ner vinäger, krossade tomater, creme fraiche och kryddor. Låt det puttra ihop ca 8-10 minuter.

3. Koka pappardellen i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet och ha ner pastan i pastasåsen. Rör ihop och servera med riven parmesan, några drag på pepparkvarnen och några stänk olivolja med tryffelsmak.

Vila på all festmat och slappa med en vegetarisk pappardelle med kantareller – enkelt och lättlagat.