Viltwraps med kyckling och halloumi

Jakten är över

Förbaskat god är viltsalamin från Polarica. Jag talar alltså om skivad salami med älg och med ren. För tredje gången handlade vi hem dessa godingar och hittade på ännu ett recept. Den här gången blev det wraps fyllda med kyckling, halloumi och rensalami. Smakrikt, gott och faktiskt väldigt enkelt. Brödet som sveps om det hela är majstortillas vilket adderar lite mer smak än vanliga vetetortillas samt med tuggighet.

Goda wraps med tortillabröd och renkött

Rensalami från Polarica är verkligen underbar med sin fina röksmak. Vi funderade ett par gånger på att ha ner den i olika anrättningar, men det är nästan synd då man vill riktigt känna den goda smaken. Spana också in den lyxiga viltpizzan som vi gjorde här om veckan och serverade med Simonsig Cape Blend.

Mat med vintips

Även denna gång valde vi detta vin eftersom det passar så himla bra till den rökiga smaken i salamin. Simonsig Cape Blend är ett prisvärt vin där man får mycket för pengarna. Sambon blev så förälskad i det att han gick och köpte tre extra flaskor på studs och stoppade in i vinstället. Dock bör poängteras att att det är ett matvin. Det är lite för robust för att sitta och sippas. Tanninerna kommer dock helt till sin rätt med lite mat, och i kombination med rökiga smaker och fett blir det riktigt trevligt. Länk till vinet hittar du under receptet.

Viltwraps med kyckling och halloumi

För: 4 personer

Viltwraps med kyckling och halloumi

4 kycklingfiléer
salt, peppar, Scandinavian Forest

2 dl creme fraiche
3 msk riven pepparrot på tub
salt

1 röd lök
1 stor tomat
200g halloumi
80g rensalami
4 salladsblad
4 st majstortillabröd

1. Tina kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsform. Krydda kycklingfiléerna och ställ in i cirka 20 minuter i 200°. Tiden kan variera beroende på kycklingfiléernas tjocklek och storlek, använd en stektermometer om du är osäker.

2. Rör ihop riven pepparrot på tub med creme fraiche. Smaka av med salt. Ställ svalt.

3. Finhacka rödlöken och skiva tomaten.

4. Skiva halloumin och stek så den får fin yta. Lägg ut ett tortillabröd med ett salladsblad i. varva skivad kyckling, halloumi och skivor av rensalami. Klicka på pepparrotscremen och strössla över rödlök. Servera med Simosig Cape Blend.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.