Vit chokladmousse med passionsfruktVit chokladmousse med passionsfrukt

Så lätt är det att göra mousse

Sista stoppet innan nyårsmiddagen är avklarad – desserten. Efterrätten är det många ser fram mest emot under en middag, vilket inte är konstigt alls. Den här lyxiga desserten är larvigt enkel att göra – bara man gör den i rätt ordning. Vispa ägget i en bunke. Vispa grädden i en annan. Smält choklad och blanda med ägget. Sedan är det bara att försiktigt vända i grädden och ställa svalt. Hur enkelt som helst.

Lyxig dessert till nyårsafton

Den här moussen är verkligen en stor favorit. Jag gjorde den lite på prov och blev helt förälskad. Vill man variera det hela kan man byta passionsfrukten i botten mot hackade jordgubbar. Glöm inte att smula över lite digestivekex på toppen så blir den en härlig brytning med den lätta sältan i kexen.

Det allra bästa med den här nyårsdesserten är att den görs i förväg och ställ in i kylen. Sedan är det bara att plocka fram den när huvudrätten har ätits upp. Självklart passar den här lyxiga efterrätten precis lika bra till en sommarfest eller alla hjärtans dag.

Vit chokladmousse med passionsfrukt

För: 4 personer

Vit chokladmousse med passionsfrukt

100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg

2 passionsfrukter
2 digestivekex

1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i vattenbad.

2. Vispa grädden tjock i en bunke och vispa hastigt ägget i en annan.

3. Häll ner den smälta chokladen i ägget under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden.

4. Skeda ur passionsfrukterna och fördela ut i botten av glasen. Klicka på chokladmoussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.