Vitlöksmarinerad entrecôte med färska rödbetor och getost

Lägg en entrecôte på grillen

Leta upp några fina skivor med entrecôte och tänd på grillen. Tillsammans med en massa vitlök och en sötare sallad bestående av rödbetor, fetost och granatäpple är kvällen fixad! Glöm inte att invänta den rätta glöden och sedan grilla köttet länge och långsamt så blir det riktigt fint.

Vitlöksmarinerad entrecôte med färska rödbetor och getost är en god middag som inte bara är enkel att svänga ihop, den blir kanon! Låt gärna köttet marineras under dagen i en påse i kylen. Ta sedan fram köttet någon timme innan det ska lägga spå grillen så det hinner komma upp i rumstemperatur. Gör man salladen i förväg är det här också en utmärkt middag att ta med till picknicken, eller att servera när man har gäster.

» Fler goda recept till helg och fest hittar du här

Vitlöksmarinerad entrecôte med färska rödbetor och getost

För: 4 personer

Vitlöksmarinerad entrecôte med färska rödbetor och getost

Vitlöksmarinerad entrecôte:

4 skivor entrecôte
5 vitlöksklyftor
1 dl mörk öl
1 msk tomatpuré
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
salt, peppar

Sallad med getost och rödbetor:

10 stora blad romansallad
1/2 granatäpple
4 stora rödbetor
100g färsk getost
0,5 dl solrosfrön
1 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar

1. Hacka vitlöken och rör ihop med öl, tomatpuré, vinäger, olja och kryddor. Lägg köttet i en påse med marinaden och låt ligga ett par timmar på en sval plats. Tag fram köttet en timme innan det ska tillagas så det får lagom temperatur.

2. Skär romansalladen till mindre bitar och lägg i en skål. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Blanda sallad och granatäpple med smulad getost.

3. Skala och dela rödbetorna till mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 20-25 minuter. Känn med en tandpetare så att de är klara. Låt svalna och vänd ner dem i salladen.

4. Hetta upp en panna med lite olja. Lägg i solrosfröna och rosta dem med salt. När de börjar knäppa är de klara. Häll fröna över salladen. Ringla över vinäger samt olja och rör om.

5. Stek eller grilla köttet. Smaka av med lite extra salt och peppar.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.