Flambering

Festlig soppa med majs

Den här krämiga soppan blir kanongod och får sig ett riktigt lyft tack vare Jim Beam Honey. Ska du bjuda på något före maten är det här den perfekta starten. Flamberar du dessutom majskornen så gästerna ser, blir du garanterat middagens hjälte.

Recept med Whiskey

Vare sig du tycker om whiskey eller inte är detta definitivt något att prova, det är både gott och kul at laga och äta. Här kan du läsa mer om Jim Beam samt den spännande historien om hur det hela började.

» Fler recept med Whiskey hittar du här

Whiskeyflamberad majssoppa

För: 4 personer

Whiskeyflamberad majssoppa

2 små burkar majs (á 140g)
1 dl Jim Beam Honey
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
5-6 dl vatten
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche (34%)
2 msk majsstärkelse
3 msk Jim Beam Honey
1 msk äppelcidervinäger
salt, pappar, vitlökspulver

1. Låt majsen rinna av i ett durkslag. Hetta upp en stekpanna med lite smör och ha ner majsen. Fräs majsen på hög värme under omrörning till de börjar knäppa, få färg och torka till. Slå på rumsvarm whiskey och tänd på med en tändsticka. Skaka runt pannan till elden brunnit ut.

2. Hacka löken och låt den mjukna tillsammans med sambal oelek i smör i en kastrull. Slå på 5 dl vatten och och låt det puttra upp. Skrapa ner majsen och ha ner grädde och creme fraiche.

3. Rör ut majsmjölet i lite kallt vatten och ha sedan ner i soppan. Låt det puttra ihop under några minuter. Krydda och kör sedan till en slät smet med mixerstav.

4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och slå på 3 msk whiskey. Låt det puttra upp under omrörning och smaka eventuellt av med mer kryddor och vinäger.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.