Wine Spritzer med rosévin

Istället för bål eller rent vin

Till högtider och fest, exempelvis till midsommar, blir det ofta en lång dag som inleds redan med midsommarlunchen. Då kan det vara fint att ta ner alkoholhalten med hjälp av läsk i vinet. En Wine Spritzer med rosévin passar fint när man vill bjuda på något läskande gott men ändå göra något lite enklar än en bål.

Rosa wine spritzer till midsommar

FlaskorEn rosa wine spritzer är både festligt och dekorativt. Jag brukar göra min Wine Spritzer med vin från bag in box eftersom det är billigare och eftersom man inte vill förstöra ett riktigt sjysst flaskvin med läsk. Har man dessutom fest med många gäster är det bra att ha en större förpackning. Blandar man spritzern på plats framför gästerna kan man naturligtvis slå upp vinet på flaskor innan. Jag har en samling snygga prosecco-flaskor som jag tagit av etiketterna på och sparat. Dessa brukar vi servera vatten vid bordet i – och de är perfekta att slå upp bag in box-vin under sommaren. Jag brukar välja ett vin som inte för så sött. Alltså ett torrare vin. I kombination med Sprite-läsken, som är väldigt söt, kan det annars bli lite väl sött.

För att göra dessa Wine Spritzers med rosévin extra snygga dekorerar jag en tandpetare med färska hallon. Vill man ha en snygg drinkpinne eller extra snajdig, lite längre tandpetare att sätta hallonen på finns en uppsjö av roliga modeller att beställa online. Dekorera kanten med socker, eller ätbart glitter för extra glam.

» Här hittar du fler recept på goda drinkar

Wine Spritzer med rosévin

Rosa Wine Spritzer

För: 8 personer

strösocker eller ätbart glitter
1 apelsin
8 dl rosévin
4 dl Sprite
färska hallon till dekoration
8 tandpetare

  • Häll upp socker på en assiett. Gnid en apelsinklyfta runt glasens kant, sätt glasen upp och ned i sockret så att socker fastnar runt om på glaskanterna.
  • Blanda rosévinet med sprite och saften från apelsinen. Slå upp i glas eller häll upp i en kanna eller bålskål. Trä upp hallon på tandpetare och dekorera glasen med.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.