Tonfiskwraps

Perfekt matsäck till bilen

Ska man ut och resa med bil är det inte alltid helt lätt att hitta bra matställen utmed vägen. Ofta är det slabbig och ohälsosam mat som inte smakar något – och hur kul är det på en skala? Har man barn med sig blir det också surt och grinigt från baksätet när energinivåerna börjar ta slut. Då är det bra att ha med sig en kylbag med lite färdig mat och en termos med kaffe till de vuxna.

Enkelt och gott till picknick

Sist vi var ute och reste ville vi komma fram fort till vårt mål. Vi båda tränar och ville heller inte sätta i oss en massa pommes och annat ohälsosamt. Därför gjorde vi egna wraps. Termosen fylldes med kaffe och sedan bar det av. På vägen stannade vi på en fin rastplats och mumsade i oss våra wraps. Hur smidigt som helst.

Recept på wraps med nyttig fyllning

Dessa wraps görs med tonfisk på burk. Jag gillar inte när det smakar för mycket fisk, men det gör inte heller dessa tack vare goda ingredienser. Vill man hellre fylla sina wraps med kyckling finns recept på kycklingwraps här. Föredrar man tunnbröd runt om är det bara att byta, dock håller tortillabröden ihop bättre och gör att man slipper slabb. Äter man glutenfritt kan man byta mot ette salladsblad – eller så klart glutenfritt bröd.

Enkla wraps med tonfisk

För: 4 personer

Tonfiskwraps

Tonfiskwraps:

1 burk tonfisk i olja
1/2 burk gröna ärtor (à 400g)
1 burk majs
2 salladslökar
1,5 dl creme fraiche
timjan, oregano

Övrigt:

krispsallad
tortillabröd

1. Häll av oljan från tonfisken och blanda fisken med avrunna gröna ärtor och majs. Strimla salladslöken och rör ihop allt med creme fraiche. Smaka av med kryddor.

2. Lägg ut ett salladsblad på ett tortillabröd och klicka upp röran. Vik ihop och paketera i aluminiumfolie.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.