Zucchinirullar med mozzarella och lufttorkad skinka

Enkel mat på tandpetare

Mat med tandpetare i är bekvämt att bjuda på. Det behövs inga andra bestick än händerna och det kanske till och med räcker med bara en liten servett att lägga maten på. SMidigt och perfekt när man ska ha fest och vill servera något gott till fördrinken eller eller glas mousserande vin.

Glutenfria aptitretare

De här rullarna är enkla att göra och kan faktiskt göras på två vis; antingen enligt receptet nedan. Man kan också rulla in en dadel i mitten av rullarna. Då bör man dock skippa den söta glazen på toppen. De här rullarna blir nämligen goda med ett sött inslag till det salta. Ett trevligt plus är att dessa aptitretare är glutenfria. Gör dem i förväg och värma på, eller servera dem kalla.

» Fler enkla recept på mingelmat hittar du här

Zucchinirullar med mozzarella och lufttorkad skinka

Cirka 20-25 rullar

Zucchinirullar med mozzarella och lufttorkad skinka

Rullar:

1 zucchini
250g mozzarella (2 bitar)
300g lufttorkad skinka
salt, peppar

Glaze:

1 msk svartvinbärsgéle
1 msk jordgubbssylt

1. Skär av båda ändarna på zucchinin och hyvla sedan tunna skivor längs med med en osthyvel. Skippa mittenpartiet om det är mycket kärnor i.

2. Lägg skivorna på huhållspapper i kylen under ett par timmar och låt den värsta vätskan torka ur.

3. Kör mozzarellan i en mixer.

4. Lägg ut en skiva lufttorkad skinka. Salta och peppra på den. Strössla över lite mozzarella över och lägg sedan en skiva zucchini ovanpå. Rulla ihop och stek sedan zucchinirullarna på låg värme så att osten smälter. Låt svalna.

5. Rör ihop sylt och gelé och ringla över varje rulle. Stoppa i en tandpetare i varje rulle före servering.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.