Villa MarinaLite då och då händer det att man stannar upp och tänker på hur bra livet är. Jag gör det rätt ofta. Gör du inte det? Då tycker jag du ska börja. Det behöver inte vara kring stora saker – det går precis lika med små vardagshändelser som att hinna med tåget, vakna till en solig dag eller att få gå till ett jobb man gillar. Vad man än väljer att glädjas över gör det en till en gladare människa.

Italien, vin, vingårdar och vackra vyer

Just nu gläds jag över att vara i Italien. Vilket underbart land! Vilken underbar mat, vilka vackra landskap och vilka trevliga människor. Alla vi hittills mött hälsar hjärtligt och vill gärna bjuda till. Att vi dessutom är ett kul gäng som är ute och reser gör inte saken sämre.

Vinresa till Italien

Ja, till att börja med var jag inte där själv. Med på resan var mat- och dryckesbloggarna Johan Hedberg matgeek.se, Anders Öhman ohmansmatovin.com och min vapendragare när det kommer till sköna vinrensor, Karoline Nordefors nordefors.com.

Tillsammans med Tryffelsvinet har vi bland annat besökt vingården Villa Marina, gjort pasta, sett vackra orter och ätit god mat. Det blev helt enkelt en resa med god mat och dryck samt trevligt sällskap.

Vad är Tryffelsvinet?

Tryffelsvinet är vinklubb med inriktning på mindre och medelstora producenter. Tryffelsvinen är ett gäng passionerade vinsniffare som varje år provar runt 3000 viner. Alla viner som tas hem för medlemmars räkning eller som rekommenderas har godkänts av minst tre Tryffelsvin. Vinerna beställs via vinbutiken eller hos valfritt Systembolag – och betalas också där.

Här hittar du resetips och allt om vår resa till Italien och vackra Marche

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.